duminică, 15 mai 2011

Paste cu somon

Aceasta reteta am invatat-o de la Lavinia care la randul ei o stie de la mama lui Domenico. Asa cum banuiesc cei care nu o cunosc pe Lavinia, Domenico e iubitul ei si atat el cat si mama lui sunt italieni. E o reteta delicioasa, foarte usor de facut si cu care sigur veti cuceri invitatii, prieteni sau familie.

Ce ne trebuie:
1 folie de somon afumat sau neafumat care se gaseste la raionul de peste din orice supermarket
1 cub de unt
400 g smantana
1 ardei iute (,,peperoncino")
paste de tip pene sau scoici

Cum se face:
Se taie somonul in bucatele. Se caleste un pic in tigaia, in care in prealabil ati incins untul si ardeiul iute intreg. Se adauga smantana si apoi pastele fierte si de mai amesteca putin. Se pune sare si piper si gata!
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Carmencita, paste din astea am mancat la Maiko. Foarte bune si usor de preparat ! Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  2. Haideti ca trebuie sa fac niste rectificari (Lavinia m-a certat ca am gresit reteta). Cica ea pune nucsoara, eu recunosc, n-am pus niciodata, pune mai putina smantana, adica 300g in loc de 400g si adauga caviar la sfarsit. Si nu pune ardei iute!!! Hmm, suna bine, dar nu mi-a spus de la inceput despre caviar. A pastrat si ea un secret, nu? Cat despre reteta mea, eu asa le fac si ies bune rau, peperoncino nu pun intotdeauna, iar nucsoara voi incerca.

    RăspundețiȘtergere