luni, 31 ianuarie 2011

S-a terminat si vacanta la ski

Anul acesta am cedat insistentelor prietenilor si ale sotului si am schimbat destinatia uzuala la ski din Austria in Italia. Am lasat snitzelul vienez pentru paste si pizza. Cu inima destul de indoita am plecat catre Milano si mai apoi catre Pinzolo, locul in care urma sa ne cazam. Pinzolo este o localitate aflata la 13 km de Madona de Campilio, celebra statiune de ski din nordul Italiei.
Va voi insira aici ce ne-a placut si ce nu:

Argumente PRO:
- Partii mai multe usoare (paradis pentru Oana Chiper - dar ea nu a fost cu noi anul asta). Au fost insa si din alea grele, asa ca Alin si Adi nu au avut de ce sa se planga.
- Cazarea mai buna. Practic la aceeasi bani ca si anul trecut, am avut apartament cu 2 dormitoare, living si bucatarie. In Austria am avut 2 dormitoare si bucataria comuna cu restul din vila.
- Caldura! Asta a fost un mare plus in sensul ca aveai thermostat in apartament si il puteai regal tu cum vroiai. Toata lumea isi aminteste ce frig am tras mereu in Austria.
- Mancarea mai variata si mai buna. Autriecii nu exceleaza la capitolul mancare dupa cum stim bine cu totii
- Vremea!!!!! A fost absolut bestiala. Asta nu e meritul nimanui, dar vremea a fost absolut minunata si orice argument contra paleste in fata acelui soare care ne-a urmarit zilnic, a temperaturii perfecte pentru skiat. Abia astept sa vad ce poze i-au ierit lui Sorache pe o astfel de vreme. Noua ne-au iesit.

Argumente CONTRA:
- se platea parcarea; si asta n-ar fi fost nimic daca parcarea ar fi fost cat de cat amenajata. Dar era plina de gheata si aproape iti rupeai gatul cu claparii in picioare pana la gondola
- mancarea era mai scumpa; diferenta nu era mare, dar Italia e mai scumpa decat Austria la capitolul asta

- italienii au program din ala cu pauza la pranz intre 12 si 17, asa ca daca te apuca foamea sau vroiai sa cumperi ceva din oras in acest interval, era inutil. Noi nu am avut o problema cu asta ca am stat numai pe partie insa pentru cei care au ramas la cabana a fost neplacut. La asta se adauga faptul ca nu aveau NKD :(
- Masinile de inchiriat nu au avut cauciucuri de iarna. Adica, nu exista optiunea asta, nu iti puteai lua nici daca vroiai. Noroc ca in localitate era uscat, ca in parcare ne-am descurcat.

Per ansamblu a fost bine si vom mai merge in Italia ca ne-a placut.


2 comentarii:

  1. Deci, NKD lipsa, wurst cu cartofi prajiti lipsa. Am inteles de la Andreea ca nici H&M, C&A sau alte bunatati de genul asta.
    Ca au fost partii usoare, asta ar fi un argument pro pt mine. Dar sa nu mai aud eu germana in jur, sa nu fiu sigura ca oriunde m-as duce totul e amenajat in cel mai mic detaliu (inclusiv parcarea), gandit pentru orice turist...Parca n-as da Austria pe Italia. Vorba ta Carmen, cand ajungi in Austria, parca zici: "am ajuns acasa!!!"

    RăspundețiȘtergere