joi, 6 ianuarie 2011

Cum fac blatul de pizza

Pentru ca m-a intrebat Oana, pun aici reteta de blat de pizza. E facuta dupa reteta lui Jamie. Iese buna si poate fi pastrata in congelator destul de mult timp.

Ce ne trebuie:
1kg faina
1 lingura sare
2 lingurite drojdie uscata
1 lingura zahar
4 linguri ulei masline
650 ml apa calduta

Cum se face:
Se pune apa, uleiul, zaharul, drojdia si un pic de faina sa stea intr-un vas cam 15 minute, pana se umfla putin drojdia.
Amestecul acesta se toarna incet si se incorporeaza in faina pusa intr-un lighean cu sarea. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se lasa in lighean cam o ora sa creasca, pana aproape isi dubleaza marimea. In tot acest timp se tine acoperita cu un prosop umed si undeva unde e temperatura constanta. Dupa o ora se scoate pe o suprafata curate si pudrata cu faina, se mai framanta un pic ca sa iasa aerul din ea, apoi se imparte in 4 bulgari. Eu folosesc unul atunci, pe loc si restul le pastrez in congelator. Scot cate o bucata in ziua in care vreau sa fac pizza, dimineata.
O sa va dau si cateva variante de cum facem pizza cu acest blat, dar altadata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu