miercuri, 2 ianuarie 2013

Piscoturi

Azi, in prima zi a anului, am hotarat ca voi face piscoturi dupa reteta bunicii mele. Am hotarat asta pentru ca am reteta de mult si nu o incercasem in varianta originala si pentru ca aceste piscoturi sunt delicioase si imi era pofta de ceva bun (daca va vine sa credeti, dupa toate mancarurile de la Craciun si Revelion!).

Ce ne trebuie:

300 g untura - aici trebuie sa va precizez ca nimic nu ii face atat de pufosi si fragezi, precum ii face untura. Am incercat cu margarina, dar nu au nici o legatura!
300 g zahar
1 ou
1 pahar (150 ml) de sifon sau bors
faina cat cuprinde
un praf de sare

Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine o coca taricica. Trebuie sa va ganditi ca bunica mea o baga in masina de tocat si avea un suport special prin care ea iesea in forma de biscuiti cu dungi diferite. Deci, consistenta trebuie sa fie ca de plastelina ca sa poti modela din ea biscuitii.
Se pun in tava neunsa si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 min, pana se rumenesc.

Ia uitati ce minunatie a iesit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu