sâmbătă, 19 martie 2011

Brownies

Am gasit acesata reteta cu titlul ,,the best brownies ever". Nu stiu daca e asa, ca n-am mai facut brownies pana acum, dar pot sa va spun ca e delicioasa, plina de ciocolata si merge de minune cu cafeaua de dimineata. Unde mai pui ca e si simplu de facut.

Ce ne trebuie

· 185g unt

· 185g ciocolata neagra

· 85g faina

· 40g cacao

· 50g ciocolata alba

· 50g ciocolata cu lapte

· 3 oua

· 275g zahar

Cum se face

Se taie untul si ciocolata neagra in bucatele. Se pun impreuna intr-un vas deasupra unui vas cu apa fierbinte sau apa care firbe. Vor incepe sa se topeasca. Se amesteca pana se obtine o crema. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Se pune o foaie de pergament pe fundul tavii. Se amesteca faina cu pudra de cacao. Se taie ciocolata alba si neagra in bucatele marunte.

Se pun ouale intr-un vas, se adauga zaharul si se bat cu mixerul pana se face o crema si se umfla. Se adauga crema de ciocolata peste aceasta crema din oua si zahar. Nu mai folositi mixerul, ci o lingura de lemn si bateti de jos in sus. Ideea e sa se amestece dar ramana pufoase, cu aer inauntru. Adaugati apoi amestecul de faina cu cacao, amestecand cu aceleasi miscari.

La final se adauga ciocolata facuta bucatele. Puteti pune si stafide, alune, nuca, migdale, dupa cum va place. Sau puteti folosi doar ciocolata alba sau puteti inlocui ciocolata cu lapte tot cu neagra. Lasati-va purtati de imaginatia gustului vostru.

Se pune in tava pregatita. Compozitia este destul de tare, astfel incat nu va curge si nu se va intinde cu usurinta. Nu ve speriati! Puneti-o pe toata in mijlocul tavii apoi cu o spatula sau cu un cutit intindeti-o. Bagati-o la cuptor pentru 25 minute. E mai buna daca o lasati sa se raceasca… daca reusiti, desigur…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu