miercuri, 14 martie 2012

Prajitura cu lamaie

Asa cum v-am obisnuit, iata o prajitura super usor de fact si care arata si gusta formidabil!
Ce ne trebuie:
225 g unt
225 zahar
4 oua
coaja de la o lamaie
225 g faina
un plic praf de copt
zeama de la o lamaie si jumatate amestecata cu 85 g de zahar pentru insiropat

Cum se face:
Se freaca untul cu zaharul pana se face o crema.
Se adauga ouale cate unul. Se adauga faina, praful de copt si coaja de lamaie. Se pune compozitia in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt.
Se lasa in cuptor 40 min. Putei introduce un pai in ea si daca iese curat, e gata. In timp ce se raceste in tava, amestecati zeama de lamaie cu zaharul si apoi turnati pe toata suprafata prajiturii, ca sa se insiropeze. Aveti grija sa turnati omogen ca altfel cate o bucata va fi mai insiropata decat alta.
Se lasa in tava cat de mult, adica pana se raceste si eventual si cateva ore la frigider. Acoperita cu o folie, se poate lasa chiar si 2-3 zile in frigider.