miercuri, 25 ianuarie 2012

Prajitura cu nuci

Ce credeti? Mi s-a intamplat ceva extraordinar. Singura mea bunica, acum in viata, facea de mult o prajitura cu nuci. Aveam reteta pe undeva dar am sunat-o sa i-o cer, ca sa nu stau eu sa o caut. Si mi-a spus ceva ce m-a pus pe ganduri:,,Nu o mai stiu! Nu am notat-o nicaieri, n-am mai facut-o de mult si nu o mai stiu!".
M-am speriat ca o voi uita si eu si am zis sa scriu repede reteta aici ca sa nu se piarda.

Ce avem nevoie:
4 oua
o cana de zahar
un praf de copt
o cana de faina
o cana de nuci
o lingura de cacao

Cum se face:
4 oua se bat cu o cana de zahar,. Nu e nevoie sa le bateti prea mult. Cu mixerul in 3 minute e gata. Se adauga un praf de copt, cana de faina apoi cana de nuci si cacaoa. Eu pun, desigur, un pic de sare, un pic de esenta de vanilie si cateva stafide (asta cu stafidele e de la mine, asa, pentru ca nu ma pot abtine in a face modificari).
Se da la ciptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau o tava cu pergament in ea si se lasa cam 30 min. Va arata asa si este genul de prajitura care devine parca si mai buna dupa 2-3 zile.

Bunica mea are 88 de ani!

duminică, 1 ianuarie 2012

2012

Am recitit acum ce scrisesem in ian 2011 si ma simt de parca am scris ieri. Mai mult, am gustul ala amar, ca n-am facut ce mi-am propus si ca anul 2011 nu a fost deloc mai linistit decat 2010, asa cum mi l-as fi dorit.


,,Anul care a trecut poate fi caracterizat ca aglomerat", ziceam eu anul trecut. Anul asta, care tocmai s-a incheiat, a fost la fel de aglomerat, ba a mai fost si un an rau, cu evenimente rele si cu un final amar. ,, Ma bucur ca am intrat in 2011" ziceam si zic si azi la fel: ma bucur ca am intrat in 2012, poate ca el va fi mai bun. Sa recapitulam: in 2010 am pictat mai mult, in 2011 cred ca am pictat si mai mult, si mai bine. Am mai invatat cate ceva si asta inseamna ca lucrarile sunt mai corecte. Cel putin asa zic eu.

Am calatorit putin dar ne-am apucat de casa. Asta e si bine si rau. E bine pentru ca probabil la anul voi scrie primele impresii despre 2012 din noua casa, e rau ca vom calatori mai putin, ca nu stim ce va fi mai departe cu casa, ca ne legam mai tare de ceva ce nu era in plan. Despre asta vom mai povesti, insa.
Am mancat mult si bun. Asa a fost si in 2010 si asa a fost si in 2011. Ne-am mai ingrasat putin dar nu conteaza pentru ca am mancat numai bunatati, nu?
Voi spune ca si anul trecut: Pentru ca suntem toti sanatosi, imi propun ca in 2012 sa mananc mai putin (stim cu totii ca mint), sa calatoresc mai mult, sa pictez mai mult. 
Obiectivul anului trecut, expozitia personala, nu s-a realizat. In ceea ce priveste calatoritul, nu am fost de Revelion la Londra, nu am fost de Pasti in Maramures. Am fost la mare, vara si la ski, iarna si am fost cu Stefan la Paris si am fost si la Istanbul doar eu si fetele. Si atunci, de ce am un gust atat de amar despre acest 2011 care tocmai ce s-a scurs? S-a scurs, da, adica nici n-am apucat sa il simt. A trecut repede si urat. Nu mi-a placut desi a avut si cateva momente bune.
Asa ca nu imi mai propun decat sa o iau mai usor, sa nu mai alerg atat si sa imi pot propune mai putine, poate asa voi putea sa ma bucur de ele, toate momentele, calatoriile sau tablourile mele. Imi doresc ca in ianuarie 2013 sa scriu despr un an bun, care s-a scurs cu bine si sa fim tot sanatosi, ca si azi!

Am muncit un pic in prima zi a anului

Nu e nici unul terminat dar cred a ma misc bine.