duminică, 29 mai 2011

Ce am mai gatit in weekend-ul asta

Daca erati curiosi despre ce am mai gatit weekend-ul asta, aflati ca am facut ,,lalele de pui cu gorgonzola si fructe" (suna tare, nu?), legume la cuptor si cheese cake cu piersici.
Lalelele de pui sunt o chestie buna si extrem de usor de facut, reteta pe care am invatat-o la ,,Delice cook and fun". E vorba de fapt de piept de pui batut ca pentru snitele, in mijlocul caruia pui o bucatica de gorgonzola si o bucata de piersica din conserva. Asa cum reiese din imagine, ingredientele sunt usor de procurat: un piept mare de pui, taiat in bucati subtiri, ca pentru snitel, o branza gorgonzola si cateva piersici din compot (pot fi caise sau pere).Cum se face? Nimic mai simplu: se bate carnea ca pentru snitele apoi se iau cate 2 bucati si se aseaza una peste alta in cruce. Se pune un cub de branza si o bucatica de piersica si se strang cele 4 colturi ale carnii, apoi se leaga cu o sforicica. Se poate folosi si o fasie dintr-un fir de praz. Arata mai bine si se poate si manca :). Eu am uitat sa cumpar praz asa ca le-am legat cum vedeti:Apoi se baga la cuptor si se lasa 30 min. Cand am facut prima data am pus langa, ca si garnitura, bucatele de ananas, usor fript in tigaia de teflon si un pic de sos caramel. Azi insa am luat legume multe si le-am pus intr-o tava cu un strop de lamaie, ulei si oregano, le-am acoperit bine si le-am bagat la cuptor. Se fac repede si sunt super gustoase. Nu uitati sa puneti printre legume si 2 cepe. Chiar daca nu o veti manca, ceapa da o dulceata formidabila celorlalte legume.
Ca desert am facut un cheese cake. Aceeasi reteta ca cea pe care v-am mai dat-o pe blog, doar ca de data asta am folosit restul de piersici din compot. L-am bagat la frigider cateva ore si uite ce a iesit!
Pofta buna!

sâmbătă, 28 mai 2011

Pulpa de miel la cuptor

Vorbeam de curand cu matusa mea care se mira ca eu mananc miel. I-am spus ca nu am mancat ani buni (exact cum stia si ea) dar ca odata descoperit, in Grecia, m-am indragostit iremediabil de el. Si mi-am dat seama si de ce nu mancam miel inainte: nu era gatit cum trebuie. Scuze mamei si bunicii mele, dar nu era asa cum imi place, cum ne place si cum a inceput sa le placa si unor prieteni care nici ei nu mancasera miel de la mamele lor.
Am sa va spun cum il gatesc eu. Va promisesem reteta inca de la Pasti, dar atunci n-am avut poza necesara. Azi am gatit miel din nou si iata ce a iesit:
Ce ne trebuie:
o pulpa de miel - de obicei pulpa din spate ca e mai mare, altfel nici unul dintre noi nu se scoala satul de la masa
sare
piper
o capatana de usturoi
cateva crengute de rozmarin proaspat (vreo 5)
cateva linguri de ulei de masline

Cum se face:
Se spala pulpa, se unge cu sare, piper, ulei de masline. Se spala rozmarinul si se desface in catei, usturoiul. Intr-un vas un pic adanc se pune usturoiul, apoi jumatate din rozmarin, dupa aceea se pune pulpa si restul de rozmarin. Se acopera cu o folie de aluminiu astfel incat vasul sa fie bine sigilat si se baga la cuptorul incins in prealabil. Se lasa la foc mic cam trei ore, pana cand mielul se desface usor de pe os.
Cand e gata se scoate si se pune pe o farfuie, se acopera si se lasa sa se linisteasca. In acest timp eu fac in tava in care a fost mielul cu o lingura de faina, cateva linguri de apa si o mana buna de menta, un sos pe care apoi il punem peste carne. Nu e insa obligatoriu.
La fel, nu e obligatoriu sa faceti garnitura. Mielul merge bine cu piure de cartofi, spanac fiert, piure de dovleac placintar dar si cu cartofi noi. Eu azi am facut cu cartofi noi pe care i-am bagat in tava langa miel cam cu 40 min inainte de a fi acesta gata.

Un lucru stiu sigur: copiii mei manaca miel cu placere, nu vor avea niciodata reticienta mea sau a sotului meu cand vine vorba de acest fel de mancare.

duminică, 15 mai 2011

Paste cu somon

Aceasta reteta am invatat-o de la Lavinia care la randul ei o stie de la mama lui Domenico. Asa cum banuiesc cei care nu o cunosc pe Lavinia, Domenico e iubitul ei si atat el cat si mama lui sunt italieni. E o reteta delicioasa, foarte usor de facut si cu care sigur veti cuceri invitatii, prieteni sau familie.

Ce ne trebuie:
1 folie de somon afumat sau neafumat care se gaseste la raionul de peste din orice supermarket
1 cub de unt
400 g smantana
1 ardei iute (,,peperoncino")
paste de tip pene sau scoici

Cum se face:
Se taie somonul in bucatele. Se caleste un pic in tigaia, in care in prealabil ati incins untul si ardeiul iute intreg. Se adauga smantana si apoi pastele fierte si de mai amesteca putin. Se pune sare si piper si gata!
Pofta buna!

miercuri, 4 mai 2011

Tablouri de primavara

Am mai terminat o comanda
Gheisa 2
Si am terminat de Pasti, in vreo 2 ore, un tablou mic cu lalele. Am folosit o tehnica diferita si mi-a placut enorm sa lucrez la el.
Flori de primavara