luni, 28 martie 2011

Recomandare pentru concediul cu copiii

De curand am gasit o descriere a excursiei din Germania de acum 2 ani. Recitind-o m-am gandit ca a fost tare bine si ca am avut cazari bune si locuri minunate pe care le-am vazut asa ca am sa le pun aici pe blog, poate le vor fi de folos si altora.
Uite cum am facut noi excursia: Ziua 1 – aterizare Stutgart - plecare catre Strasbourg 154 km - oprit pe drum la Baden Baden, de vazut Friedrichsbad, Caracalla Therme Spa, Schloss Hohenbaden - Altes Schloss, Old Castle si cel mai vechi Cazino din lume - se poate face un ocol pana la castelul Castelul Hohenzollern, aflat la 68 de km de Stutgart dar in alta directie, e minunat, merita vazut - petrecut noaptea la Strasbourg sau langa. Noi am dormit in oras dar am luat plasa, hotelul era prost. Cel mai bine dormiti in Germania chiar pe granita ca sunt multe localitati in care se poate sta. Ziua 2 – Europapark - dormit iar in Strasburg Voi daca aveti timp trebuie sa vizitati orasul Strasbourg si poate muzeul ciocolatei, aflat langa Strasburg. In oras facuta neaparat o excursie pe rau cu barca. Noi nu am avut timp dar am auzit ca e superb. Ziua 3 – plecat catre Freiburg 87 km, vizitat orasul care e superb - apoi catre Basel 96 km si Lucerna. Mai ales Lucerna este un oras care TREBUIE vazut - va recomand in Lucerna Hotel Tourist http://www.booking.com/hotel/ch/tourist-luzern.html?sid=9d79b1a774aaa92e1878a7fe3d30e14e
Ziua 4 – plecat din Lucerna catre Zurich - vizitat orasul – plecat din Zurich catre Slaffhausen Cascada (216 km); este o chestie unica in Europa. O sa va placa - dormit intr-o localitate langa cascada Slaffhausen (Bonndorf) http://www.booking.com/hotel/de/schwarzwaldhof-nicklas.html?sid=9d79b1a774aaa92e1878a7fe3d30e14e – asta a fost o pensione foarte romantica, foarte frumos asezata intre pajisti si padure, liniste, apa curgatoare, mancare buna. Ziua 5 – plecat din Bondorf catre Augsburg - drumul merge pe langa un lac; am trecut prin orasul Constantz dar nu ne-am oprit dar am trecut lacul cu bacul - dormit in Zusmarshausen, langa Legoland http://www.booking.com/hotel/de/gasthof-krone-zusmarshausen.html?sid=9d79b1a774aaa92e1878a7fe3d30e14e
Ziua 6 – Legoland. Ziua 7 – plecat catre Fussen, visitat castelul Neuwashtein; tot in zona sunt niste localitati de munte cum ar fi Garmisch-Partenkirchen, celebra localitate de ski si altele la fel de frumoase. Ziua 8 – vizitat muzeul Mercedes in Stuttgart

Tot de curand cineva m-a intrebat despre Austria vara. Am facut aceste recomandari si apoi mi-a venit ideea de a pune totul pe blog. Nu se stie cine mai ramane in pana de idei de vacanta si ma va pomeni, ca doar se stie: sunt experta in vacante :)

Austria e o destinati foarte buna de mers cu copii, asta daca esti iubitor de munte si de drumetii. Noi am rezervat ceva in varf de munte si ne-am petrecut multe zile facand diverse trasee pe munte. Ce e super e ca in varf de munte, pe acolo pe unde skiezi iarna, vara sunt tot felul de atractii gen mini parcuri de distractie cu escalada si/sau tiroliana, trambuline, leagane. Toate cablurile merg, cabanele sunt deschise si au mancare si pentru copii. Au sus pe munte niste miklomate de unde copiii isi pot lua lapte bio si proaspat. La hoteluri gasesti intotdeauna pliante cu tot felul de atractii din zona si daca le studiezi atent poti gasi diverse activitati in aer liber sau tot felul de castele sau muzee. Unele castele fac programe special pentru copii si vizitele sunt foarte interactive (dar cam trebuie sa sti germana). Noi am stat si in Bad Gastein (localitate cu ape termale) si o zi ne-am petrecut-o in piscina. De fapt per total am avut 2 zile de piscina ca am fost in Solden. Daca vor sa incerce si ceva mai deosebit le recomand cascada de pe Rin (e partial in Elvetia).


sâmbătă, 19 martie 2011

Brownies

Am gasit acesata reteta cu titlul ,,the best brownies ever". Nu stiu daca e asa, ca n-am mai facut brownies pana acum, dar pot sa va spun ca e delicioasa, plina de ciocolata si merge de minune cu cafeaua de dimineata. Unde mai pui ca e si simplu de facut.

Ce ne trebuie

· 185g unt

· 185g ciocolata neagra

· 85g faina

· 40g cacao

· 50g ciocolata alba

· 50g ciocolata cu lapte

· 3 oua

· 275g zahar

Cum se face

Se taie untul si ciocolata neagra in bucatele. Se pun impreuna intr-un vas deasupra unui vas cu apa fierbinte sau apa care firbe. Vor incepe sa se topeasca. Se amesteca pana se obtine o crema. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Se pune o foaie de pergament pe fundul tavii. Se amesteca faina cu pudra de cacao. Se taie ciocolata alba si neagra in bucatele marunte.

Se pun ouale intr-un vas, se adauga zaharul si se bat cu mixerul pana se face o crema si se umfla. Se adauga crema de ciocolata peste aceasta crema din oua si zahar. Nu mai folositi mixerul, ci o lingura de lemn si bateti de jos in sus. Ideea e sa se amestece dar ramana pufoase, cu aer inauntru. Adaugati apoi amestecul de faina cu cacao, amestecand cu aceleasi miscari.

La final se adauga ciocolata facuta bucatele. Puteti pune si stafide, alune, nuca, migdale, dupa cum va place. Sau puteti folosi doar ciocolata alba sau puteti inlocui ciocolata cu lapte tot cu neagra. Lasati-va purtati de imaginatia gustului vostru.

Se pune in tava pregatita. Compozitia este destul de tare, astfel incat nu va curge si nu se va intinde cu usurinta. Nu ve speriati! Puneti-o pe toata in mijlocul tavii apoi cu o spatula sau cu un cutit intindeti-o. Bagati-o la cuptor pentru 25 minute. E mai buna daca o lasati sa se raceasca… daca reusiti, desigur…

marți, 8 martie 2011

Istanbul

E Istanbul si nu Itambul, asa cum am crezut eu. E un oras capitala europeana, nu un oras prapadit si murdar, asa cum am crezut eu. Am avut ce sa vedem, ce sa vizitam, a meritat efortul de a ingheta, ca am cam inghetat, la Istanbul fiind mai frig decat de obicei si oricum mai frig decat am crezut eu ca poate fi.
Am facut poze - unii mai multe decat altii.
Am mancat multe baclavale - unii mai mult decat altii :)
Am facut baie turceasca - unii pentru prima data in viata lor.
Intr-un cuvant, a fost frumos si va trebui sa il conving si pe Adi sa mearga, ca ii va placea. Daca si compania ar fi fost mai putin aricioasa... as fi putut sa spun ca a fost un weekend perfect.