luni, 11 octombrie 2010

BRUSCHETE CU CIUPERCI

E incredibil cat de bune pot fi aceaste bruschete, atat de simplu de facut. Pentrru cei care tin post sau sunt vegetarieni sunt o delectare, aproape ca pacatuiesc prin bucuria simturilor, in plin post. Matusa mea zicea ca n-a mancat in cei 80 de ani ai sai nimic mai bun atunci cand e in post.

Ne trebuie:
- 500 g ciuperci de diverse feluri (daca nu aveti, sunt ok orice fel de ciuperci din comert
- o capatana de usturoi
- sare
- piper
- o legatura patrunjel
- o mana de cimbru
- ardei iute (daca va place)
- un cubulet de unt
- zeama de lamaie
- ulei de masline

Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se iau ciupercile si se taie bucati neregulate. Se pun intr-o tigaie mare, care sa le cuprinda pe toate. Se pune uleiul de masline in tigaie, apoi jumatate din cantitatea de usturoi, iar cand s-a rumenit un pic usturoiul, se pun ciupercile. Se pune sare si piper, cimbru, patrunjel si daca vreti ardei iute.


Ciupercile se lasa sa se caleasca cam 10 minute, timp in care le mai amestecati din cand in cand. E important sa fie acoperite de ulei, adica sa nu fie uscate. Daca vi se pare ca nu sunt asa mai puneti ulei. Dupa 10 minute, puneti un cub de unt, niste zema de lamaie (cam cat curge dintr-o jumatate) si 3 linguri de apa. Lasati pe foc inca 2 minute.
Faceti niste paine prajita, ungeti-o cu usturoiul ramas. Apoi puneti din belsug din ciupercile calde si pline de zeama. Ornati cu patrunjel si pofta buna!

Am salivat doar scriind reteta...:)